De holistische coach

Specialisme

Desiree van der Vaart is een  ervaren professionele Work & Life Coach met een intrinsieke motivatie om te begrijpen hoe mensen ‘in elkaar zitten’.  Naast en na een carrière in de textielindustrie als bedrijfskundig textielingenieur in het management, als consultant en als docent in het hoger onderwijs verdiept zij zich sinds 1997 onophoudelijk in het complexe geheel van de mens in zijn omgeving. En hoe deze constructief te beïnvloeden is. Vanaf 2012 volgende zij haar passie en vestigde zij zich als Work and Life Coach. De talloze opleidingen en trainingen die zij volgde en nog steeds volgt, gecombineerd met de ruim 10 jaar ervaring maakt van Desiree een zeer professionele no nonsense Life Coach .

Zij heeft zich nader verdiept in 

  • Emoties, het verschil tussen bewuste en onbewuste emoties en hoe deze te ontdekken en desgewenst te veranderen 
  • Belemmerende bewuste en onbewuste overtuigingen, hoe deze te ontdekken en hoe deze om te zetten naar constructieve overtuigingen
  • De wisselwerking tussen intelligentie, sensitiviteit en creativiteit.
  • De relatie tussen gedachten, gevoelens en het lichaam.
  • De invloed van bovenstaande op studie, carrière en leiderschap, zowel als op relaties, gezondheid en welbevinden. 

Hoe

Haar holistische visie op de wereld en dus ook op de mens is leidend voor haar werkwijze. Holistisch wil voor haar zeggen: mentaal, fysiek en omgeving vormen een onlosmakelijk geheel. Deze eenheid wordt in de kern bepaald door oerprincipes, needs en natuurwetten.

In intensieve een-op-een gesprekken en met zowel training, therapie als kennisoverdracht begeleidt zij mensen succesvol bij het zoeken naar fundamentele oorzaken en duurzame veranderingen in thema’s die hen belemmeren in het behalen van hun doelen. Eerlijk, nuchter, persoonlijk en praktisch toepasbaar.

Ook bij het vinden van nieuwe doelen, of van een vervolgstap in carrière of leven, die recht doet aan de aanwezige potentie en wezenlijke wensen ben je bij Desiree aan het juiste adres.

Passie in Professionaliteit

Zij werkt continu aan het verbeteren van haar praktijk. Zo ontwikkelde ze zelf enkele tools die zeer effectief blijken en blijft zij zoeken naar snelle en effectieve methoden die duurzaam van nut kunnen blijken voor haar cliënten. Daarnaast is zij inmiddels gespecialiseerd en gecertificeerd in Brainspotting, een uit Amerika afkomstige, relatief nieuwe en zeer effectieve methode om onverwerkte emoties, trauma’s en blokkades definitief op te lossen. 

Met haar praktijk is Desiree aangesloten bij de Nobco (de Nederlandse orde van beroepscoaches), bij de Vaksectie Executive Coaching, bij Coachlink, bij de EMCC (de European Mentoring & Coaching Council) en bij het Coachhuis (locatievoorzieningen in heel Nederland)

Voor wie

Het maakt voor Desiree niets uit of haar cliënt een zware of complexe strategische verantwoordelijkheid heeft, een zelfstandig ondernemer of professional is, een vrij beroep uitoefent, studeert of dat nog wil gaan doen. Noch of iemand jong is of oud, uit is op autonome groei en ontwikkeling, is vastgelopen of zoekende. Immers, de menselijke processen zijn, hoewel complex, identiek. Zij verschillen slechts in de momenten en manieren waarop ze zich manifesteren.

Door haar eigen brede achtergrond kan Desiree zich in vele posities verplaatsen en weet zij zich gemakkelijk op alle niveau’s te bewegen. Ze heeft oog voor de context en de -soms grote – belangen van de klant of diens omgeving. Ook de thema’s die in de loop van de jaren al voorbijkwamen zijn buitengewoon divers.

Desiree coacht behalve Nederlandse ook Engels- en Duitstalige cliënten.

Wanneer succesvol

Onderzoek toont aan dat de klik tussen de cliënt en de coach, de beste garantie is voor een succesvol traject. Niet zo gek, de stap naar een onbekende professional waar je vervolgens je ziel en zaligheid op tafel legt is immers een kwetsbare. Daar wil je je veilig weten.

Openheid en vertrouwen, daar draait alles om. Zie ook de  ervaringen van andere cliënten die je voorgingen. Deze spreken wel voor zich. Desiree krijgt overigens bijna al haar cliënten via persoonlijke tips van eerdere cliënten.

De opbrengst van een goed coachtraject is hoog. Mede vanwege Desiree haar holistische aanpak, reikt deze veel verder dan op korte termijn al zichtbaar is en beïnvloedt het ook op lange termijn vrijwel alle belangrijke aspecten van het leven. Voor vragen over de investering kun je haar bellen 06-13 48 50 24 of je gegevens invullen op het contactformulier. Je wordt dan zo spoedig mogelijk gebeld. De uitgebreide intake levert vrijwel altijd al iets waardevols op.