Visie

Ontwikkelen en groeien
Ontwikkelen zie ik als veranderen in positieve zin om de in jou aanwezige talenten tot bloei te brengen.

Ontwikkelen begint met groeien. Dat geldt voor alle organismen, dus ook voor mensen en organisaties.
In deze groeimodus ben je natuurlijk, energiek, gezond, streef je doelen na en sta je open voor gezonde voeding en gezonde indrukken. En in de groeimodus ben je ook in staat om jezelf op een natuurlijke en gezonde manier te beschermen.

Leerproces
Bijvoorbeeld door middel van coaching kan ik de in jou aanwezige mogelijkheden en potentie samen met jou naar de oppervlakte halen. Ik leer je enerzijds hoe wij universeel gezien in grote lijnen in elkaar zitten. Welke mechanismen op ons inwerken en wat we nodig hebben om überhaupt goed te kunnen functioneren. Mentaal en fysiek. Anderzijds maak ik o.a. gebruik van een uitdagende en Socratische vragenroute waardoor diepere lagen in jou worden aangesproken van waaruit jij je eigen pad kiest om stappen te zetten, waarna je ondersteund wordt in het realiseren daarvan.
Coaching is immers een leerproces waarbij de koppeling tussen inzicht en ervaring de essentie is. Het draait steeds om het vinden van deze voor jou unieke raakpunten. Naast klassieke coaching beschik ik inmiddels over nieuwe, zeer effectieve technieken,  die gebaseerd zijn op de nieuwste inzichten in de werking van onze hersenen. Daar vertel ik je graag meer over.

Noodzaak of luxe
Ontwikkeling vanuit een gezonde basis lijkt logisch en gemakkelijk. Er zijn veel manieren om dóór te groeien en jezelf een stap verder te brengen in elke gewenste richting. Toch zijn er veel mensen die zich pas echt willen ontwikkelen wanneer daar een noodzaak voor is. Bijvoorbeeld doordat ze ergens tegenaan lopen of geconfronteerd worden met een specifiek probleem. Dat kan van alles zijn: een plotselinge verandering in werk, in relaties, in gezondheid, in zekerheid, etcetera. Een andere oorzaak kan zijn dat persoonlijke of zakelijke kwesties al langer slepen en een ongewenst ingesleten patroon bewerkstelligd hebben waar je niet van los komt.

Wat veel mensen echter vergeten is dat je ook vanuit het prima-nu verder kunt groeien. Nog meer in je kracht komt te staan en je daardoor nog vrijer, sterker en gelukkiger je leven kunt leiden dan nu al het geval is. Stel je eens voor wanneer dat onze gewoonte zou zijn? Hoe zou de wereld er dan uitzien?

Sta jij ook in de groeimodus?

Formuleer voor jezelf maar eens de antwoorden op de volgende vragen:

Hoe en wanneer was je voor het laatst bewust bezig met je persoonlijke ontwikkeling? En met je professionele? En hoe zit dat met de ontwikkeling van je bedrijf? Leef je voluit? Werk je met plezier? Hoe beschrijf je jezelf? Wat is je talent? Wat is je doel? Wat zou je het liefst in je leven veranderd zien? Hoe heb je daar het beste invloed op? Hoe denk je je doel te bereiken? Hoe veel tijd gun je jezelf om deze verandering te realiseren? Wat houdt je precies tegen?

Je ziet, het is niet moeilijk om je bewust te maken van je persoonlijke gerichtheid op ontwikkelen. De zelfde vragen kan ik bovendien stellen in het kader van je professie of je bedrijf. En je komt waarschijnlijk ook nog wel tot keuzes. De uitdaging ligt echter in het nemen van actie die volgt op het nemen van een gericht besluit. Zodat verandering gerealiseerd wordt, in plaats van geïdealiseerd, hetgeen bij veel mensen het geval is. Daar heb je soms een ander voor nodig. Iemand die jou door je onbewuste patronen heen leidt, naar de doorbraak van duurzame ontwikkeling. Die ontwikkeling is altijd persoonlijk. En altijd prachtig om mee te maken.

Bloei
Mijn visie is volstrekt holistisch:
Alles hangt met alles samen.
Lichaam is geest is energie.
Groei is een natuurlijk proces van leven in warmte en licht met ruimte, voeding, water en lucht op een vruchtbare bodem.
Leiderschap is het creëren van omstandigheden waarbinnen de energie richting krijgt.
Om jouw energie te kunnen laten groeien in de richting die jij wenst, die goed voelt, die je op het lijf geschreven is en die helemaal bij je past heb je dus persoonlijk leiderschap nodig.
Wanneer alle facetten in je leven als puzzelstukjes in elkaar passen en de richting ontstaat, ontstaat er ook een nieuwe energie, een extra dimensie, een bloem, een vrucht, een meerwaarde. Die van extra betekenis kan zijn voor de wereld om je heen.

Ontwikkeling is de groei. Het resultaat is de bloei. Je bereikt dat door de snaar te vinden waarop jij reageert, die jou raakt en die jou letterlijk doet bewegen. Al het andere is poespas.

Ik nodig je van harte uit een kijkje te nemen op deze gestaag groeiende website en hoop dat het je mag inspireren om meer voldoening, energie en plezier in je persoonlijke en professionele leven te brengen.
Want het leven is zo leuk als jij het weet te leiden.

Ook groeien? Neem dan hier contact op en kom in actie.