sneeuwklokje

Ontwikkeling en Leiderschap

Afpellen
Ont-dekken en ont-wikkelen gaat, zoals het woord letterlijk toont, over iets zichtbaar maken door iets anders weg te halen of af te pellen.

Pad en proces
Bij mensen gaat het over het zichtbaar maken van onze kern: wie waren we en wie zijn we in de loop van de jaren geworden (binnen) en over het zichtbaar maken van onze doelen: wat willen we, waar willen we naar toe (buiten). Waardoor er ruimte ontstaat voor een pad dat hiertussen verbinding legt. Een goede coach organiseert, begeleidt en dient met name dit proces.

Fundament en doel
Wanneer onze kern of ons doel niet helder is, is het vinden van een gefundeerd richtinggevend pad onmogelijk en ben je als mens of als organisatie een drijvend vlot of een dolende in de woestijn. Van leiderschap of regie is dan geen sprake en succes of geluk wordt zo een toevalsfactor. Keer het dus om en werk aan een stevig fundament,  onderzoek je drijfveren, benoem je doelen en leer open te staan voor nieuwe invloeden en factoren die je de gewenste richting geven. Soms gaan deze gepaard met het kwijtraken van bestaande gedachten, emoties en gewoonten.

Voorwaarden
Leer wat jij nodig hebt om je doelen te bereiken door in te zien wat de universele voorwaarden zijn om goed te functioneren en wat daarnaast jouw persoonlijke voorwaarden zijn om te komen waar je wilt zijn.  Wanneer je dit leerproces aangaat zul je groeien en dus durven veranderen. Niet door dit slechts cognitief te begrijpen maar door dit te voelen, te ervaren en te doen.

Dit groeiproces is voor iedereen uniek! En tegelijkertijd voor iedereen hetzelfde: je loopt ergens tegenaan en je weet (on)bewust dat het je al langer bezig houdt. Alleen jij zelf bepaalt hoe lang je in een cirkel blijft bewegen.

Wheel of Life
Ont-wikkelen is voor iedereen die in zijn of haar persoonlijke of professionele omgeving wil leren wat het wil zeggen om de de leiding te nemen over alle facetten van zijn of haar leven. Voor iedereen die onafhankelijkheid en persoonlijke vrijheid hoog in het vaandel heeft staan of daar naar toe onderweg is.

Leiderschap dus. Professioneel en persoonlijk.

Bel 06 13 48 50 24 of neem per mail contact op voor vrijblijvende informatie.