uilskuiken-5-241992

Professioneel en Persoonlijk

Specialisme
Wat is nou precies mijn specialisme in het coachen?
Voor wie kan ik het meeste betekenen?
Dat lijkt me toch een belangrijke vraag voor jou. Jij wilt immers uitvinden of je bij mij aan het goede adres bent.

Vertrouwen
In mijn ogen is het echter veel belangrijker om op de eerste plaats uit te vinden: ontstaat er tussen ons vertrouwen en een klik?
Waar gaat jouw hart of voorkeur naar uit?
Bij wie voel je je op je gemak en in wie heb jij vertrouwen?
Wanneer je besluit je door mij te laten coachen, bijvoorbeeld naar aanleiding van de informatie op deze site, onderzoek dan toch eerst of je je in mijn nabijheid ook volledig op je gemak voelt en of je mij je vertrouwen wilt schenken want alleen dan zal het proces goed kunnen verlopen.

Leiderschap
Mijn specialisme is leiderschap. En ik werk graag met
executives
ondernemers
professionals
docenten
ouders en
tieners/jong volwassenen
En dat is niet willekeurig noch toeval. Ik heb met al deze mensen een extra affiniteit onder andere door persoonlijke ervaring en vanwege de bijzondere uitdaging waar zij voor staan.
Zij hebben allemaal door hun rol of levensfase per definitie te maken met verandering, moeten belangrijke ingrijpende keuzes maken en zijn bezig met het vormgeven van de toekomst. Die van henzelf, die van de organisatie of die van hun kinderen, leerlingen of studenten. Bovendien wordt er bovengemiddeld op hen gelet en zichtbaar gemaakt tot welke gevolgen hun keuzes leiden. Dat vergroot hun kwetsbaarheid.

Overeenkomsten
Het gaat juist bij deze groep mensen over het leren begrijpen wat gedrag betekent in de zin van invloed en strategie. Het gaat over zelfkennis, over focus, over waarden, over doelen en respect, over de wijze van communiceren, over ruimte kunnen laten aan de ander, over ruimte kunnen innemen, over weten wat je echt wilt, echt belangrijk vindt en daar naar leven, over doorzetten, over kwetsbaarheid en emoties kunnen tonen en accepteren, zowel van de ander als die van jezelf.

Geen ontkomen aan
Het zijn aspecten die samenhangen met hoe een mens zichzelf ervaart en zichzelf in relatie tot zijn of haar directe omgeving. En die aspecten krijg je nergens zo helder gepresenteerd als in je eigen organisatie, binnen je team, in je klas of binnen je eigen gezin. De overeenkomsten tussen bovengenoemden zijn verbluffend. Leiderschap in het kader van professie of organisatie verschilt niet wezenlijk van persoonlijk leiderschap of goed ouderschap. Ook doceren heeft in deze tijd meer met leiderschap te maken dan voorheen en een leerproces wordt steeds sterker beïnvloed door eigenaarschap. En de tiener heeft met al zijn of haar twijfels meer gemeen met een executive dan deze op het eerste oog zou denken.

B-K-V
Het draait om Bewustwording, Kiezen en Verantwoordelijkheid nemen met als doel de ander of je latere zelf te laten bloeien in het kader van zelfgemaakte keuzes.

Herken je dit? Voel je je aangesproken? Wil jij meer uit jezelf, uit je bedrijf, uit je gezin of uit je klas of je relaties halen dan nu het geval is? Wil je meer regie over alle belangrijke facetten van je leven? Zie je mogelijkheden om je te laten coachen? 

Aarzel dan niet en kom in de groeistand! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek of bel direct 0613485024 en vraag naar de mogelijkheden. Immers: 

Wat je durft te dromen, ligt binnen je bereik!