Expertise

Ik ben Désirée van der Vaart, getrouwd en moeder van drie kinderen.

Al sinds 2002 werk ik zelfstandig als coach, consultant en sparring partner voor bedrijven, in het onderwijs en met particulieren. Daarvoor werkt ik na mijn opleiding tot Bedrijfskundig Textielingenieur o.a. als Business Unit Manager, Manager Studio, Inkoper, ExportManager en Conceptbegeleider voornamelijk in de industrie.

Als Studioleider van een groep designers ontdekte ik de wereld waar creativiteit, vernieuwing en trends centraal staat. Ik leerde de ins en outs van design, van vormgeving en van ontwikkelprocessen kennen en kreeg van daar uit de rol van Business Unit Manager. Toen ik na de komst van drie kinderen opmerkte dat mijn (gezins-)welzijn en mijn ambitie onderling niet meer in balans waren besloot ik mijn functie als lid van het Managementteam neer te leggen en richtte ik me aansluitend als vroegtijdige zzp-er op alles wat ik interessant vond. Getriggerd door de vraag ‘Wat maakt nou dat de één iets mooi vindt, wat de ander tegelijkertijd afschuwelijk vindt?’ las ik alles wat ik hierover maar kon vinden en kwam al snel uit bij de werking van ons brein en wat ons tot mens maakt. Deze zoektocht bracht me echter veel verder en zou mijn hele leven veranderen. Inmiddels heb ik, mede door mijn gezin, ontdekt hoe alles met alles samenhangt. Terugkijkend zag ik ineens de rode draad die mijn energie zo kenmerkt: ontwikkeling. Altijd bezig met ontwikkeling en groei. Ik gaf trainingen en workshops op het vlak van visuele stijlkennis, consumenten-doelgroepen etc. en ik kreeg opdrachten die te maken hadden met Management Development, imago-, identiteit- en stijlgerelateerde vraagstukken zoals collectionering, visuele doelgroepstrategie, ontwerpprocessen en designmanagement.

Omdat ik door deze ervaringen leerde dat alle professionele groei uiteindelijk toch op persoonlijk niveau begint heb ik mijn dienstverlening voor ondernemers en professionals uitgebreid met life- en executive coaching en ben ik meer en meer gericht op persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Ik volgde hiertoe opleidingen in binnen en buitenland en vele inleidingen en cursussen. Het meest heb ik waarschijnlijk gehad aan een simpel besluit dat ik ooit nam: op wetenschappelijke boeken ga ik niet bezuinigen. Het bracht mij in contact met belangrijke beinvloeders en inspireerde mij om nieuwe opleidingen en cursussen te volgen.

Ik word in toenemende mate benaderd voor levensvragen die aan de oppervlakte komen door werkgerelateerde kwesties. In plaats van puur zakelijke opdrachten krijg ik vooral vragen die verband houden met de menselijke drijfveren en over leiderschap in combinatie met persoonlijk gedrag. Daar ligt de sleutel voor echte verandering en daar ligt ook mijn grootste kracht. Mijn belangrijkste drijfveer ontdekte ik in het transparant maken en het aan de oppervlakte brengen van het enorme potentieel aan levensenergie dat elk mens en elke onderneming in zich heeft. Simpelweg omdat dat zo ongelooflijk prachtig is om te zien gebeuren. Bij mezelf en bij anderen.

Wat je van mij mag verwachten:
Mijn persoonlijke talenten heb ik gaandeweg ook steeds beter leren ontdekken en benoemen. Ik beschik over een sterk ontwikkeld fysiek-emotioneel waarnemend vermogen en ben reflectief, creatief, kritisch, gevoelig en vasthoudend van aard. Mijn meerwaarde ten opzichte van veel coaches zit ‘m in de verbinding van dit waarnemend vermogen met mijn uiteenlopende ervaringen en met mijn inzichten in wie en wat wij zijn.
Daardoor zijn we samen in staat persoonlijke betekenis te geven aan jouw specifieke vragen en kunnen we overzicht creëren over de ontwikkeling van je persoonlijke en professionele levenspad of van je bedrijf.
Reflectief, wijs, intuïtief, creatief, resultaatgericht en richtinggevend.
Gebaseerd op wetenschappelijke uitgangspunten en universele behoeften van de mens.

Ik leef en werk vanuit volledige samenhang en dynamische balans, bijvoorbeeld tussen bewustzijn en onderbewustzijn, tussen rationele overtuigingen en gevoel, tussen buiten- en binnenkant, tussen lichaam en geest, tussen relaties en autonomie, tussen trends en tijdloosheid en tussen vrijheid en sturing. Ik streef ernaar om te leven en te werken vanuit mijn persoonlijke identiteit, ik werk aan balans tussen alle belangrijke facetten van mijn leven en verbind daarmee op een natuurlijke manier mijn persoonlijke passies aan mijn professionele uitdaging. Met regelmaat schrijf ik hierover in blogs en artikelen en ik vind het erg leuk om lezingen te geven.

Désirée
Kijk op Linkedin voor specifieke informatie.